Kesän kynnyksellä ja turistikauden alussa myös suomalaiset turistit ovat löytäneet Umbrian.  Olemme vaimoni Sirpan kanssa ensimmäistä kertaa vieneet suomalaisia matkailijoita yhdelle kuuluisista Montefalcon viinitiloista lähellä Assisin, Folignon ja Trevin kaupunkeja. Viinitila sijaitsee erittäin kauniilla ja hyvinhoidetulla Montefalcon alueella, joka on kuuluisa nimenomaan sagrantino-rypäleestä.  Ryhmät olivat tilanneet etukäteen viinitilaretken ja me tietysti jännitimme retkeä koska tämähän oli meidän ensimmäisiä opastettuja retkiä.  Täytynee kuitenkin myöntää että suurimman osan työstä tekivät tilan työntekijät, jotka esittelivät tilaa ja olivat laittaneet maukkaan lounaan ryhmällemme. Meidän tehtävänä on opastaa ryhmät tilalle, kertoa alustavasti tilasta ja ennen kaikkea Umbriasta ja toimia tarvittaessa tulkkina.  Tärkeää mielestäni on myös se, että suomalaiset löytävät enemmän Umbrian nähtävyyksiä ja pääsevät maistelemaan umbrialaisia viinejä ja herkkuja.

              

Sanotaan mitä tahansa suomalaisista matkailijoista ulkomailla, niin ainakin näiden ryhmien kanssaoli mielyttävä tehdä viinitilakäynti.  Pystyimme mielestämme hyvin keskustelemaan sekä Italian että Suomen asioista.  Tietysti  maukas lounas ja hyvät viinit aina herkistävän keskustelun mielyttävään suuntaan.

Olemme myös valmistelleet muitakin pienimuotoisia retkiä palveluihimme ja odotamme mielenkiinnolla tulevaa kesää ja kuinka etenkin suomalaiset löytävät meidän palvelumme.  Suomalaiset ovat omatoimisia matkailijoita ja usein järjestelevät itse matkapäivänsä, mutta olemme itse näiden vuosien aikana huomanneet että esim. lyhyen loman aikana vieraassa paikassa saattaa mennä paljon aikaa eri asioiden etsimiseen tai järjestelemiseen verrattuna siihen että joku on jo sen puolen hoitanut etukäteen.  Olemme myös tänäkin keväänä saaneet yhteydenottoja muutamilta  omatoimimatkailijoilta, jotka ovat kyselleet eri nähtävyyksistä ja majoitusvaihtoehdoista täällä Umbrian laaksossa.

Terveisin

Pekka