Umbria 3.4.2011

Vaikka matka etelä-Italiaan olikin hieno ja näimme paljon uusia ja erilaisia asioita niin toisaalta paluu tänne rauhalliseen ja vihreään Umbrian oli kuitenkin rentouttavaa. Täällä on sitten virallisesti kevät koittanut! Jo toista viikkoa on ilmoja pidellyt eli aurinkoista on ollut ja lämpötilakin on kivunnut jo kahdenkymmenen paremmalle puolelle. Eilen kun teimme kevään ekan pyöräretken S. Maria degli Angeliin, joka on kymmenen kilsan päässä, lämpötila oli 28 astetta. Olen tällä viikolla huomannut että paikalliset talonomistajat ja myös ne joilla on jonkilainen parveke, istuttavat kukkia ja kaikenkaisia vihanneksia, maustekasveja ja marjapensaita. Olen aiemminkin sanonut että monet ovat täällä omavaraisia esim. salaattien ja muiden vihannesten osalta ja tietysti myös viinin. Niin myös me koska laitoimme perjantaina Aprillipäivänä (!) parvekkeelle  tomaatin, salvian, basilica, tillin (emme ole löytäneet tuoretta tilliä kaupasta), ruohosipulin, rosmarinin ja persiljan. Toiset ostimme taimina ja toiset siemenistä, toivottavasti onnistuvat. 

Tapasimme myös eilen kaikki tuttumme yhteisellä illalliselle kun olimme syömässä pizzaa Assisin kaupungin lähellä. Meitä oli paikalla 15 ja puheen sorina oli taas valtaisa. No, eihän se mitään koska kaikissa muissakin pöydissä keskustelu on yhtä äänekästä. Taas asetuttiin pöytään siten että naiset istuivat toisessa päässä ja miehet toisessa päässä. Miesten puheenaiheet liikkuvat urheilusta politiikkaan ja politiikassa nyt on tietysti keskipisteenä Italian ongelmat etelässä, Lampedusan saarelle tulleet pakolaiset sekä tietysti Berkun naisasiat.  Pakolaisasiassa vaikutti siltä että italialaiset ovat ihmeissään ja huolissaan kun suurimmalta osalta pakolaisista puuttuvat kaikki viralliset dokumentit etc. Miksiköhän? Olen yrittänyt etsiä Suomen uutisista viime päivinä otsikoita Italian pakolaisongelmasta mutta en ole löytänyt. Vaikuttaa siltä että muita EU - maita ei paljon kiinnosta jos 8000 pakolaista kohta matkaa kohti muita EU - maita. Osa heistähän siirrettiin kuluneella viikolla pois saarela Taranton lähelle ja nyt leiriltä osa porukasta on lähtenyt/karannut ja matkaavat pohjoiseen, ensin Roomaa tai Milanoon ja sitten muihin EU-maihin. Varmaan muutama tulee myös Suomeen.

Ensi viikolla pitäisi sitten avata golf-kausi kun sääennuste vaikuttaa hyvältä. Olemme myös suunnitelleet että käymme San Marinon pikkuvaltiossa ja vaikuttaa siltä että teemme sen matkan ensi viikon lauantaina.

Terveisin