Umbria 30.12.2011

Olimme Sirpan kanssa Joulun Suomessa tuttuja ja sukulaisia tapaamassa. Sään puolesta visiitti oli surkea koska Helsingissä satoi, tuuli ja oli pimeää koko viikon. Olisi ollut tietysti hienompaa jos olisi ollut edes hieman lunta niin olisi ollut oikea joulu-fiilis. Kun lähdimme Suomeen täällä Umbriassa oli mahtava auringonpaiste ja se jatkui koko jouluviikon, ja jatkuu edelleen kun tätä kirjoitan. On auringolla ihme vaikutus ihmiseen, on paljon pirteämpi ja aikaansaavampi ote elämään! Muuten Suomen matka oli onnistunut koska tapasimme paljon tuttuja ja sukulaisia ja vanhempieni haudallekin ehdittiin viemään joulukynttilät. Muuten viikko Suomen käyntiin on liian lyhyt aika kun tapaamisia on joka päivä niin tuntuu että ei oikein ollut vapaata tai lomaa matkan aikana.  Lentomatkailun haasteisiin törmäsimme kun olimme valinneet lentoyhtiöksi norjalaisen Norwegian-lentoyhtiön. Kuten ohjeissa neuvotaan matkalaukusta maksetaan erikseen ja olimme optimoineet että tarvitsemme vain yhden matkalaukun. Emme kuitenkaan tulomatkalla punninneet matkalaukkua vaan meillä oli ylipainoa 7 kiloa! No eihän se paljoa ole kahdelle mutta kun ylipaino maksaa 8 € kilolta niin matkalipun hinnan edullisuus pieneni kummasti.  Olisi kannattattanut ottaa kaksi matkalaukkua kun matkalaukun hinta on vain 15 € per suunta ja olisi voinut rauhassa tuoda enemmänkin tuliaisia. Kai tästäkin taas jotain oppi!?

Nyt sitten odottelemme Uutta Vuotta 2012. Uudenvuoden aaton vietämme paikallisten ystäviemme kanssa tuolla lähikylässä Costanossa, jonne kokoontuu paikallisia juhlijoita satakunta ja saamme nauttia perinteisen umbrialaisen illallisen.

Mitä sitten ensi vuonna? Vuosi 2011 on ollut työntäyteinen ja puuhaa on ollut monenlaista. Muutto Umbriaan oli raskas, parit asunnon myynnit ja talon osto siihen päälle ja uuden busineksen aloittaminen Italiassa on vaatinut kyllä osansa. Teimme Sirpan kanssa Things To Do - listan Suomesta paluumme jälkeen alkuvuodelle ja huomasimme että vuoden ensimmäisen 3:n kuukauden aikana meillä on taas yhtä sun toista tekemistä liittyen kotisivuihimme ja verkkokauppaamme, kasvimaahamme ja taloomme. No eipähän ainakaan aika tule pitkäksi kun on jatkuvasti jotain tekemistä.

Italialaisten osalta vuosi 2012 tulee olemaan haasteellinen kun Montin hallitus toteuttaa säästöohjelmaansa.  Verot ja muut maksut nousevat, kuluttaminen vähenee ja muutenkin kevättä 2012 odotellaan jännityksellä koska euron kohtalo on edelleenkin epäselvä.  Tulen myös tässä blogissani kirjoittelemaan vuoden 2012 aikana Italiaan liittyvistä poliittisista ja taloudellisista asioista. Italiassa tapahtuvat muutokset saattavat vaikuttaa niihin suomalaisiin, jotka vierailevat Italiassa lomalla tai ovat mahdollisesti muuttamassa Italiaan. 

Jatkan ensi vuonna juttuja Umbrian nähtävyyksistä ja maisemista koska teemme kevään aikana muutamia retkiä Umbrian sellaisiin osiin, joissa emme ole vielä käyneet. Uusista alueista löytyy kuvia ja tekstejä myös kotisivuiltamme www.umbria.fi.  

Hyvää Uutta Vuotta 2012!

Terveisin

Pekka & Sirpa