Tänä vuonna säätila oli suosinut Trevin Pic&Nic - retkipäivään osallistuvia sillä lauantai-iltäpäivän lämpötila lähenteli jo 30 astetta.

  Trevi

Kävimme viime vuonnakin Pic&Nic - päivillä mutta silloin ilma oli kolea ja sateinen ja oliivipuiden alla istuminen ei tuntunut yhtä mukavalta kuin tänä vuonna. Trevin pikkukaupungin keskuspiazzalle oli saatu joukko paikallisia oliiviöljyn ja muiden erinomaisten paikallisten tuotteiden kuten juustojen, makkaroiden, tryffeleiden ja hillojen tuottajia maistattamaan ja myymään tuotteitaan. Keskustan ulkopuolella sijaitsevalla aukiolla oli monia kirpparimyyjiä kuten viime vuonnakin. Eli siis tunnelma oli helteisen kesäinen ja leppoisa kaupungissa, joka sijaitsee erittäin luonnonkauniilla kukkulalla Apenniinien rinteillä ja jota ympäröi kymmenettuhannet ellei sadattuhannet oliivipuut. Ei siis turhaan ole oliiviöljyn pääkaupunki!

 Piknik parhaimmillaan

Pic&Nic - retken tarkoitus tänä vuonna oli se että osallistujat ostivat itselleen 10 euron retkeilijän paketin, jolla sai sitten ruokaa kolmessa eri pisteessä. Pakettiin kuului myös kankainen liina pöytäliinaksi ja pullo oliiviöljyä, jos halusi vielä maustaa lounastaan lisäoliiviöljyllä. Viime vuonna piknikki tehtiin aivan keskustan läheisyydessä mutta tänä vuonna reitti kulki pitkin oliivitarhoja Trevin alueen rinteillä. Ja aina ruokapisteessä sai makoisan välipalan ja viiniä että jaksoi taasen seuraavalle pisteelle. Liikkeellä oli myös paljon lapsiperheitä, jotka olivat tulleet viettämään pranzoa upeassa maisemassa ulkosalla.  Retken aikana tuli nautittua kesäisestä ulkoilmasta, kauniista luonnosta, hyvästä lounaasta ja sai hieman reippaillakin Trevin rinteillä.

Koska ajankohta oli huhtikuun loppu niin monet osallistujat tutkivat retken ainaka erästä pensaslajia, josko sen alta löytyisi villiparsaa, joka on erinomaisen hyvää vaikkapa omeletissa. Kuvassa oleva ryhmä löysi kuin löysikin itselleen sen verran villiparsaa että saavat varmaan tehtyä sen omeletin!

 Löytyi sitä parsaa omeletin verran!

Ensi vuonna uudestaan ja toivotaan että ilma on samanlainen!

P.S Täällä vietetään myös huomista ”työn juhlaa” mutta kyse ei ole samanlaisesta riehakkaasta Wapusta kuin Suomessa mutta italialaisilla on kuitenkin huomenna vapaapäivä. Wappusää täällä on vaihteleva, hieman sadettakin paikoitellen, lämpötila 20 asteen tienoilla.

Hauskaa Wappua kaikille!

T. Pekka