Umbria 12.1.2011

Nyt sitten aloitimme jälleen italian kielen opiskelun viime maanantaina. Koulu on yksityinen koulu Perugian keskustassa hyvien liikenneyhteyksien päässä ja helppo saada parkkipaikka. Opiskelun luonne on siis keskusteluluonteinen vaikka meillä onkin kirja, jota käytämme tuntien aikana. Ryhmä on yllättävän pieni eli Sirpa ja minä sekä eräs amerikkalainen pariskunta. Vaikuttaakohan opiskelun aktiivisuuteen taloudellinen tilanne vai vuodenaika mutta meitä se ei haittaa koska nyt opiskelu/keskustelu on tiiviimpää, sanoisin että vaikuttaa jopa yksityisopetukselta kun opettaja on vain muutamaa oppilasta varten. Koulu sinänsä tuntuu hyvältä, henkilökunta ystävällistä ja paikka ja tunnit siis helpompia meille kuin yliopiston vastaavat. Katsotaan nyt sitten miten jatkamme tammikuun jälkeen mutta jos kolme viikkoa ainakin 2 tuntia päivässä puhuu aktiivisesti italiaan ja vielä enemmän standardi-italiaan niin eiköhän jotain jää mullekin muistiin. Tottakai puhumme muutenkin päivittäin monenlaisissa tilanteissa mutta oppitunneilla keskustelu on muodollisempaa ja saa rauhassa miettiä mitä vastaa.

Muuten tammikuun alku on ollut aika hiljainen paitsi että alennusmyynnit alkoivat Loppiaisen jäljeen, joka tietysti tarkoittaa että mun täytyy nyt siiten seisoskella eri liikkeissä ja liikkeiden ulkopuolella kun Sirpa käy "shoppailemassa". Olen siis kuitenkin tässä kuskina kun se kuulemma on helpompaa, riippuu nyt sitten keneltä kysyy....

Tavattiin muuten maanantaina uusi suomalais-italialainen perhe, joka asuu tuossa muutaman kilometrin päässä meiltä.  Meillä oli erittäin antoisa illallinen heidän luonaan, jonka oli valmistanut perheen isäntä perinteiseen umbrialaiseen tapaan. Hyvä juttu että näitä suomalaisiakin alkaa löytyä täältä Umbriasta koska meidän määrä ei ole kovin suuri ja yhteydenpito ei kovin aktiivista.

Säät ovat olleet Joulun jälkeen oikeastaan oikein hyvät. Tänään oli n. 13 astetta ja täysin pilvetön ja aurinkoinen päivä ja huomenna on kuulemma samanlainen. Eli siis kohti kevättä mennään täälläkin. Vielä on kylläkin odotettavissa tammikuussa mahdollisia kylmiä päiviä koska tammikuu ja varsinkin sen loppupuoli on vuoden kylmintä aikaa.