Olemme viime ja tällä viikolla saaneet onnellisesti kaikki tarvittavat tavarat sekä Suomesta että vanhasta kodistamme Perugiasta uuteen kotiin tänne maaseudun rauhaan. Mutta ennen kuin kaikki on saatu yhteen paikkaan olemme tyhjentäneet vanhan asunnon ja purkaneet keittiön, jonka veimme sitten tuttavamme vintille (3. Kerros) sekä tehneet yhdessä uuden omistajan kanssa viimeisen ”kaappi- ja tupatarkastuksen” vanhassa asunnossa. Kaikille asunnon ostajille ainakin täällä Italiassa on suositeltavaa laatia maksuplani niin että viimeinen maksuerä maksetaan kun asunto on tyhjä. Varsinkin kun hankkii taloa, jossa edelliset omistajat ovat asuneet vuosikausia. Saattaa meinaan käydä niin että vanha omistaja jättää jälkeensä tavaroita, joidenka poiskuljettamisen vastuu sitten jää uudelle omistajalle. Näimme asuntoa etsiessämme monia taloja, joiden tavaramäärä oli valtaisa ja ihmettelimme miten vanha omistaja pystyy/haluaa tyhjentää asunnon ajoissa. Tähän siis oiva lääke on se ettei maksa kaikkia ennenkuin asunto on varmasti tyhjä.

Olemme siis saaneet kaikki tavarat myös Suomesta (kiitos Grundellin poikien) ja nyt sitten laittelemme paikkoja kuntoon. Taloon kuuluva puutarha tai pikemminkin pieni puisto on hyvässä kunnossa ja edellinen omistaja on asentanut kaikki mahdolliset letkut, jotta saadaan puille ja pensaille omasta kaivosta vettä.  Sää on täälläkin ollut kohtalaisen helteinen n. 35-38 astetta. Kunnallistakin vettä voisi käyttää mutta onhan se hieman kallista. Ainoa hieman ärsyttävä seikka tässä paikassa on se että viereisestä maalaistalosta ”pöllähtää” aina silloin tällöin muhkeat hajut kun tuuli on sopiva. Voihan se olla niin että koko ikänsä Stadissa ja pääkaupunkiseudulla asuneelle nämä maalaishajut ovat hieman outoja mutta eiköhän se siitä...kun muuten talo ja ympäristö on erinomainen. Olemme jopa käyneet tällä viikolla Spinan sagralla, joka on nimeltään Sagra delle Crepe, jossa nimensä mukaisesti oli tarjolla crepeksiä sekä pääruokana että jälkiruokana. Erinomainen menu edulliseen hintaan ja hyvää punaviiniä paikallisesta Cantina di Spinasta!!!

Seuraava hommana onkin sitten se kuuluisa kirjojen siirto Perugiasta Marscianon kuntaan, joka pitää tehdä noin viikon sisällä muutosta. Sähkö, - kaasu – ja vesisopparit on jo hoidettu, joka taasen vei noin yhden täyden työpäivän kun juoksee jokaisessa toimistossa. Sähköisestihän niitä asioita ei täällä vielä hoideta.

Ensi viikolla, tai siis jo nyt viikonloppuna, jatkamme paikkojen kuntoonlaittamista ja toivottavasti selkä kestää.

P.S Lupaan laittaa seuraavan kirjoitukseen hieman kuvamateriaalia paikkakunnasta !

P.S.S Käypä myös verkkosivujemme www.umbria.fi verkkokaupassa tsekkaamassa mitä erinomaisia tuotteita on saatavissa suoraan tuottajilta Italian Umbriasta!

T.

Pekka Spinasta