Umbria 6.3.2011 Laskiaissunnuntai


Pari viimeistä viikkoa on ollut hieman kevään ja kesän odottelua ja tuntuu että aika on jotenkin seisahtanut. Ilmat ovat olleet sekalaisia, välillä sataa, välillä paistaa aurinko niinkuin nytkin pilvettömältä taivaalta. Täällä Umbriassa tuntuu näköjään samalta lopputalvesta kuin Suomessa että sitä odottelee että päivät pitenee ja että tulisi jo hieman lämpimämpää vaikkakin lumi puuttuu ja ne Suomen hirveät pakkaset!!. Toisaalta täällä on maaliskuu ilmeisesti ensimmäinen kuukausi kun kansa todella aloittaa vihannesten ja hedelmien taimien ja siemenien istutuksen. Kaikki oppaat ja kalenterit ovat täynnä ohjeita siitä mitä kasveja ja hedelmiä pitää istuttaa ulos ja kasvitarhaan täyden kuun jälkeen ja sitten kun kuu taas täyttyy kuukauden lopulla.  Kaikki viljelysasiat menevät näköjään kuun kierron mukaan.
  Villa del Colle del Cardinale

Oltiin tänään pienellä retkellä tuolla Perugian pohjoisosassa katselemassa paikallisia linnoja ja muita nähtävyyksiä mutta taitaa olla niin että käynti onnistuu paremmin myöhemmin keväällä kun paikat ovat auki talven kunnostuksen jäljiltä. Umbriassa on kuitenkin aika määrä erilaisia linnoja, kirkkoja ja muita arkelogista paikkoja jos vain jaksaa hakea netistä oikeat tiedot.  Itse löysimme ne www.turismo.commune.perugia.it - sivuilta karttojen kanssa. Samalla reissulla kävimme Antognollan golf-klubilla syömässä ja kuinka ollakaan tapasimme parkkipaikalla suomalais-italiaisen perheen, jonka vaimo on ollut täällä Italiassa yli 30 - vuotta ja he ovat avaamassa myöhemmin keväällä uutta resort-tyyppistä paikkaa lähelle Antognollan golf-kenttää.  Ollaan itsekin pelattu pari kierrosta Antognollan fyysisestikin haastavalla kentällä, joka on oikeastaan se toinen kunnon kenttä tässä Perugian ympäristössä.

Huomenna mennään sitten kuuluisaan Perugina-suklaatehtaaseen (l'arte del gusto)  oikein tutustumiskäynnille. Varattiin viime viikolla aika ja sitten vaan katsotaan miten kuuluisaa suklaata valmistetaan. Perugina-suklaatehdas on paikkakunnalle merkittävä työnantaja ja vaikka se on nykyisin Nestlèn omistama niin kaikki täällä pitävät suklaata paikallisena koska tehtaan historia ulottuu aina tuonne 1900 - luvun alkuun, jolloin tehdas perustettiin.  Sen verran ollaan ehditty tutustua tuotteisiin että valmistuksen fokus on enemmän tummassa suklaassa ja muissa tummaaseen suklaaseen liittyvissä karkeissa verrattuna meidän suomalaisten omaan Fasuun. Lisäksi suklaata käytetään täällä myös monessa jälkiruuassa ja kun kävimme tehtaalla viime viikolla niin näimme miten tusinan verran italialaisnaisia oli kurssilla valmistamassa herkullisia jälkiruokia suklaasta.

Olemme myös hieman jo suunnitelleet kevään ensimmäistä matkaamme, joka siis suuntautuu aina tuonne etelään Pugliaan saakka mutta siitä enemmän kun matka on tehty.
 

Terveisin ja kevättä odotellen...